Kjære husmor

20150620-_MG_8107

Jeg slår et slag for husmoren.

Hun som står bak kjøkkenbenken mens barna leker vilt omkring uten å høre et ord av det hun sier. Hun som lager middag mens hun tar oppvasken, bretter klær, grer håret til søster og leser bok for bror. Hun som husker alles bursdager, planlegger alle aktiviteter, handler og lager all mat, holder styr på alle votter og sokker, og vasker gulvet etter hvert eneste måltid. Hun som alle glemmer, fordi hun alltid husker alt. Hun som tas for gitt fordi hun alltid tenker på andre. Hun som glemmer seg selv.

Jeg slår et slag for husmoren.

Hun som får alle avsted med riktig matpakke men glemmer sin egen. Hun som sitter på kontoret hele dagen, før hun henter barn og har middagen på bordet til samme tid hver dag. Hjemmelaget. Fra skrætsj. For det er sunnest. Hun som kjører til alle aktiviteter. Hun som etter vask, puss, pysjamas, bok og sang går i gang med ryddingen etter dagen, klesvask og legger frem til neste dag. Hun som går på automatikken, som aldri står stille og som faller i seng klokken 22 hver kveld.

Jeg slår et slag for husmoren.

Hun som er hjemme med barna så hun får sett dem mer, men som ikke helt klarer å glede seg over leken fordi det alltid er så mye som ligger ugjort. Hun som gjør alt det ugjorte mens hun smiler og ler med barna, selv om hun vet det bare er en grimase. Hun som synes det er flaut å si hun trives å gå hjemme og stelle hus, fordi samfunnet vil hun heller skal tenke på karrieren og inntekt, selv om jobben som husmor er en av de tøffeste, viktigste og minst takknemlige jobbene av alle.

Jeg slår et slag for kvinnen.

Hun som er en mester til å sjonglere jobb, barn, hus og partnerskap. Hun som får tidsklemmer til å gå opp, mat i alles mager og varme i alles hjerter. Hun som tenker så mye på dem rundt seg at hun helt glemmer seg selv. Hun som aldri tar seg fri selv om det er ferie for de andre.

Jeg slår et slag for deg.

Fordi du er fantastisk. Fordi du gjør en viktig jobb. Fordi barna dine alltid føler seg elsket. Fordi du mestrer det meste. Fordi du sjelden får takk for jobben du gjør.

Det tok å bli mor selv å forstå det, men jeg gjør det nå. Tusen takk, mamma, for alt du har gjort og gjør, du er en superhelt!

Advertisements

2 thoughts on “Kjære husmor

  1. Fantastisk blogg Kristine😊. Flott innlegg.
    Mammaer er superhelter😉. Det skal bli mitt nye motto. Håper alt går bra med dere?
    Nyt julestria og husk og pust på veien😘.
    God klem fra Helle & gutta

    Like

  2. Pingback: Husmorfeminismen | Kald Kopp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s