Godt nytt år og litt om rutiner

20141019-_MG_7297-2.jpg

TTT sa Piet Hein. Ting Tar Tid. Den strekker aldri helt til, tiden. Spontaniteten er borte. Det andre man gjorde før barn: Reise på helgetur, lese avisen, spise hele brødskiva i en omgang, dusje lenge og komme seg ut døren uten å få godt over tresifret puls. Den tid er forbi. Igjen står hverdagslivet i tidsklemma. Hvordan løser man det? Vi fant en slags metode da tvillingene ble født. Rutiner skrek internettet mot oss. Vi tok det til hjertet. Barn liker rutiner sa folk som hadde greie på sånt. Hver dag likt til samme tid. Rutiner.

Fredager etter barna er levert i barnehagen tar vi en times kaffe mens vi prater om uken som gikk, hva funket, hva funket ikke. Så lager vi en liste for uken som kommer. En livbøye for å holde hodet over vannet i voksenkaoset. Et Excel ark fylles med alt fra hvem som leverer og henter i barnehagen til frokost, middager, oppvask og trening. Lørdag til fredag. Hvem skal dusje først? Sjekk listen. Hvem skal ta klesvasken? Listen. Vi skjenker ikke hverdagsmas en tanke når kaos råder og lunta er kort, da blir det bare krøll. Igjen står koselig fredagskaffeslabras og listeskriving, borte er valgvegring og angst. Rutiner. Det er ikke bare barn som liker dem.

Velkommen 2016!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s