Maten på gulvet

20140430-_MG_0521.jpg

Vi leste et sted på internettet at barn vil spise alt, de må bare lære seg å like det. Optimistisk serverer vi de samme tingene med gjevne mellomrom og Storebror gafler det ned. Han har vært en drøm å lage mat til. Så fikk vi tvillinger, de to er som natt og dag til tross for at de er født med få minutters mellomrom. Lillebror kaster maten veggimellom, mens Lillesøster spiser godt. Så vil hun herme etter tvillingbroren, og vips, maten på gulvet. Storebror synes det er så morsomt med småsøsken at han likesågodt hiver alt i været og hyler: This is so silly!

Mat. Over. Alt.

Da jeg var barn alternerte vi mellom spagetti med ketchup, tomatsuppe, pannekaker, fiskekaker, fiskepudding, fiskepinner, fisk, mer fisk, og kjøtt på søndager, alt på en seng av noe grønt. Andre måltid var brød med ost eller leverpostei. Sorry, mamma, du lagde sikkert massevis av fantastiske måltid som jeg ikke husker. Kanskje hev jeg dem på gulvet, dette er sikkert genetisk. Nå føles det som om barn skal ha treretters måltid laget med mat fra blide bønder på åpne jorder med frittgående høner, kuer og gris. Dette skal helst skje mindre enn 100 km fra der du bor, så du ikke bidrar til drivhuseffekten som gjør at bøndene blir mindre blide og de økologiske grønnsakene ødelagte. Alt dette gjør jeg gjerne. Så klart jeg vil at barna mine skal spise de beste produktene som gir mindre sjanse for kreft og er sunnere i helheten. Men til hvilken pris? For den økologiske paprikaen som danderer den ville laksen og de økologiske bønnene koster flesk. Som alt det andre på tallerkenen. Og når halvparten ender på gulvet, er det virkelig verdt det? For jeg begynner å tvile på at alle barn kan lære seg å spise alt. Jeg tror heller at barn som en gang spiste det meste kan lære seg å hive maten i været mens han hyler: THIS IS SO SILLY!! Sukk.

 

Advertisements

One thought on “Maten på gulvet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s