De små grå…

Foto: Kristine Nyborg

Når jeg en sjelden gang beveger meg fritt blant Vancouver’s hippe, barnløse folk ser jeg en forstyrrende trend: mange har grått hår. De farger det. Grått. Frisøren min sa det er god business, folk VIL ha grått hår om dagen. De snurrer i frisørstolen mens fargen blir strippet fra håret og tar med seg mye av spensten i prosessen. Det er trendy ifølge Glamour Magazine.

Selv trodde jeg speilet var ødelagt, i alle fall lyset, den dagen jeg skilte håret en annen vei enn jeg pleier. Hvor kom de fra? Et mylder av grå hår. Akkurat som kakerlakker er de uønskede, du ser hvor mange de er når lyset er på og de er umulige å bli kvitt.

Ta de amerikanske presidentene. CNN har laget en video hvor de sammenlikner Clinton, Bush og Obama, og hvor grå de ble mens de satt som president. Det er ikke bevist, men mange mener stress kan gi grå hår. Når man stresser faller håret ut, og for at det skal vokse tilbake med farge må det være melanin tilgjengelig. Når røttene slutter å produsere melanin, kommer det heller ikke noe pigment, og hårene kommer ut grå.

Selv håper jeg på å få en frodig manke grå hår som jeg kan sporte blant trendy pensjonister på konditori mens jeg stolt viser frem bilder av barnebarna mine. Frem til da skal jeg øve på mindfulness mens jeg senker hjerterytmen og prøver å redde det lille pigmentet som er igjen.

Advertisements

One thought on “De små grå…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s