Husmorfeminismen

Skygger er fine for Œ fange anonyme barn. Foto: Kristine NyborgJeg stakk hodet ut og folk flokket til med både hurrarop og øks. Mest hurrarop, takker og neier, men også synsing fra at jeg drev med barnemishandling fordi barna mine ikke fikk gå i barnehagen til at jeg er kåt og uansvarlig fordi jeg fikk fler barn enn økonomien tåler. Vet ikke hvor rike disse leserne er, men heldige er de som har 22 000 kr i måneden til barnehagesosialisering. Lekeplassene her er heldigvis gratis og fulle av barn med mødre og noen ganger fedre i samme situasjon så vi får nok sosialisert oss. Heia ytringsfriheten!

-Don’t feed the trolls, honey, sa Mannen og gikk å la seg. Neida, joda.

Det eneste jeg ikke kunne børste av meg var anklagen at jeg skyter feminismen i foten. Jeg tar ikke selv tittelen feminist, kjenner så mange flotte kvinner som gjør mye for våre rettigheter og den tittelen har de fortjent. Som jeg sa i innlegget, dette var et valg vi tok sammen. Mannen og jeg. På sikt er det best at han fullfører studiene mens jeg jobber på når jeg kan. Heldigvis har jeg en jobb hvor dette lar seg gjøre så lenge han er fleksibel når jeg må dra på tur. Kanskje får jeg ikke jobbe fulltid, men jeg kan trygt overlate mine tre barn til deres far og vite at de er i trygge hender. Dessuten vasker han klær, tar oppvask, trøster natteskrik, vasker hus og er like mye pappa som jeg er mamma. Det lar seg vel gjøre å aktivisere barn, lage middag, holde hus og samtidig være enig i at kvinner skal få velge. Jeg fikk valget. Jeg valgte. Det er feminisme anno 2016.

Og husmoren! Hun har jeg slått et slag for før, uten at jeg synes noe om ordet husmor.

Om en måned begynner jeg i min nye hjemmeværende rolle med karriere på si, og det er jeg faktisk stolt av. Jeg skal skrive mer om det og andre ting. Når jeg får tid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s