Nye voksne

2015-11-03-16-30-51-1

Vi bor ved et universitet. Jeg låner det når jeg skal jobbe og barna er hjemme med Mannen. I dag er en sånn dag. I dag er også første skoledag. Tusenvis av nye studenter på terskelen til å bli voksne med forundring i blikket og en slags vilter spenning i øynene. De vimser rundt og leter etter klasserom, smiler om kapp med nye venner og har verden for sine føtter. Jeg husker det. Jeg var 19, fløy så langt bort jeg kunne og fant en ny selvstendighet 8334 km hjemmefra. Det var skrekkblandet fryd og jeg kunne ikke vært gladere for å bli kvitt alle foreldrereglene. Nå tenker jeg: stakkars mamma. For i dag, mens disse nye voksne tråkker rundt i gangene på et universitet langt hjemmefra, sitter sikkert like mange mammaer hjemme på tomme barnerom og gråter ned i forlatte kosedyr mens de lurer på hvor tiden gikk. Merker jeg gruer meg litt allerede.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s